Over haarmakers

Haarmakers is een label voor kappers. Professioneel, merkonafhankelijk en gemaakt voor iedere kapper die educatie, beleving en kwaliteit belangrijk vindt. Bob Jansen, zelf kapper en eigenaar van twee haar- en make-upstudio’s in Hoorn en Purmerend, bedacht het concept en werkte het uit met kleurenexpert Berni Ottjes, technical educator Olaf van den Wildenberg en rasondernemer Danny Griffioen.  Met de kwaliteiten van de vier partners heeft Haarmakers alles in huis om kapsalons aan de achterdeur te professionaliseren en aan de voordeur herkenbaar te maken als kwaliteitsonderneming. Met Haarmakers weet je de vakman weer te vinden.

Olaf
Berni
Bob
Danny

Kwaliteitslabel met behoud van eigen identiteit

Haarmakers voorziet in een concrete behoefte. Zoals in elke bedrijfstak met ongecontroleerde concurrentie, klinkt de roep om een keurmerk ook in de kappersbranche. Klanten willen weten bij wie ze in de stoel gaan zitten en goede kappers willen hun kwaliteit laten zien. Haarmakers komt aan beide eisen tegemoet. Het goede voorbeeld van de vier oprichters volgend, kiezen steeds meer kappers ervoor om onder het nieuwe kwaliteitslabel te werken. In alle vrijheid, met behoud van eigen identiteit.

Ondersteuning en real time inzicht

Haarmakers is meer dan een stijlvol, H-vormig plaatje op de deur. Achter de naam gaat een wereld aan kapperskennis en ondernemersvernuft schuil. Haarmakers biedt advies en ondersteuning op het gebied van educatie, marketing en klantcommunicatie, en belangrijker nog, Haarmakers geeft deelnemende kappers real time inzicht in hun eigen zaak. Hoe je het doet vergeleken met andere kappers, hoe je kunt werken aan betere looks en wat je moet doen om je zaak een eigen signatuur te geven, kappers die meedoen kunnen hun eigen prestaties continu volgen en bijsturen. Haarmakers organiseert een keer per jaar een eventdag, lanceert twee keer per jaar een nieuwe collectie en initieert het hele jaar door opvallende marketingacties. De bedenkers van het concept zijn er om kappers beter te ondersteunen en succesvoller te laten zijn. Haarmakers biedt kwaliteitszorg en het uitgangspunt daarbij is altijd de wens van de klant. Kappers die weten wat klanten willen, professionals die hun bedrijf op orde hebben en in kunnen spelen op de vraag van vandaag, kunnen zich in alle rust toeleggen op hun vak. Bij een Haarmakers-kapper zit je altijd goed. Dat zie je en merk je meteen.